Despre Brexit sau cum devenim din ce in ce mai prosti

Rate this post

 

Am vazut un documentar despre imigrantii ilegali din America. Pardon, Statele (mai putin) Unite ale Americii.

In statul Alabama, celebru pentru dependenta de agricultura, plantatiile intinse de bumbac si implicit incapatanarea de a nu aboli sclavia si ulterior discriminarea populatiei de culoare, s-a votat acum cativa ani o lege cuprinzand masuri extrem de stricte privitoare la imigrantii ilegali. Acest act normativ ii viza, evident, pe sarmanii mexicani care munceau spetit la nenumaratele ferme din stat.

Confruntati cu o prigoana mai ceva ca la 1901, imigrantii au ales sa paraseasca statul, cautand teritorii mai prietenoase cu amaratul dornic sa-si rupa spinarea pentru bunastarea supraponderalului american, amator de supermarket, simbioza cu canapeaua si fast-food. Rezultatul a fost previzibil (pentru noi, oamenii normali, ca ei n-au anticipat): fara forta de munca bruta, fermierii au apelat la americanii de culoare, detinuti, someri. Niciunii n-au dat in branci de munca.

Cine sa care pepenii de 30 de kilograme de pe camp la masina?

Cine sa raneasca la pui?

Cine sa mane vitele?

Pai, mexicani nu mai erau!

Consecinta?

PIB-ul statului a scazut de la 10,2 la 2,8 miliarde de dolari intr-un singur an.

Ma intreb (indreptatit) daca britanicii mai au vreun neuron treaz in cap. Au votat Exit din UE si implicit controlul circulatiei imigrantilor dornici de munca grea.

Din cate stiu eu, romaniii, bulgarii, polonezii, grecii din UK nu sunt fizicieni, astronauti sau profesori universitari. Sau nu marea majoritate.

Nu, oamenii astia muncesc, ca si mexicanii, sa intretina o natiune dependenta de ajutor social, platesc taxe si isi vad plecat de treaba.

Cum naiba sa vrei sa-i elimini din tara pe aia de-ti fac curat in casa, iti spala masina, iti curata strazile, iti ingrijesc copiii si sunt singurii care iti dau atentie la spital? Oameni harnici si cuminti, care-s dispusi sa munceasca in locuri pe care nativul nu le va accepta niciodata?

Vezi si:

Facebook
Google+
https://specialist-traduceri.ro/2019/05/24/despre-brexit-sau-cum-devenim-din-ce-in-ce-mai-prosti">
Twitter